De stem van Mirjam: "Ze maken niet veel waar"

09 mrt 2017 - 08:07

Mirjam Meijerhof (41) woont in Leeuwarden en werkt als interieurverzorgster. Ze heeft niet veel met de politiek. "Ik hou me er niet veel mee bezig, ze maken niet veel waar. Wat heeft het dan voor zin om nog te stemmen. Ik vind dat wanneer ze iets beloven, dan komt er toch niks van." Ze maakt zich druk om mensen die niet veel hebben. "Die mensen kunnen eigenlijk niks, jammer dat ze daar niet meer voor doen. Alles wordt duurder, maar de salarissen gaan niet omhoog. Daar komt crimineel gedrag van. Het moet eerlijker worden verdeeld."

Ook vindt ze het erg dat mensen vooroordelen hebben. "Ik wil mensen eerst leren kennen. Een vluchteling hoeft niet slecht te zijn." Ze stemt al jaren op dezelfde partij. "Van huis uit stem ik op de PvdA en daar blijf ik bij."

De stem van...

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Omrop Fryslân laat iedere werkdag een Fries aan het woord. In de rubriek 'De stem van...' horen we hoe hij of zij over de politiek denkt. Wat vinden ze ervan, waar zitten ze over in en waar stemmen ze op? Kijk voor alles over de verkiezingen op onze verkiezingssite.

(Advertentie)
(Advertentie)