Undúdlikheid oer foodtruckbelied yn Fryske gemeenten

07 mrt 2017 - 20:02

Er is vaak geen duidelijk beleid over hoe gemeenten met foodtrucks om moeten gaan, dat zegt Sicco Gerlsma. Hij stopt tijdelijk met de foodtruck van zijn Indonesische restaurant Tandjong Priok. Dit omdat hij naar eigen zeggen niet op een gewone manier zijn werk uit kan voeren,omdat hij steeds door ambtenaren wordt weggestuurd. Een foodtruck is vaak een wagen waarin eten verkocht kan worden, of waarmee eten uitgedeeld wordt. Sommige gemeentes knijpen hun ogne dicht, en in andere gemeentes wordt er juist heel streng gecontroleerd. 

Geen beleid

Dat doen ze omdat ze geen beleid kennen voor rijdende auto's. Dat is er wel voor vaste staanplaatsen. Gemeentes vinden dat de eigenaar van een truck een vergunning voor een vaste plaats aan moet vragen. 

Weggestuurd

Gerlsma zegt regelmatig te worden weggestuurd bij bijvoorbeeld Gorredijk en Beetsterzwaag door ambtenaren van de gemeente Opsterland. De gemeente zegt in een reactie dat het toegestaan is als de foodtruck alleen snel bestellingen aflevert. Ze willen graag in gesprek over de situatie.

Trefwoorden: 
foodtruck belied gemeenten
(Advertentie)
(Advertentie)