Leeuwarden blijft bij standpunt Caparisdossier

07 mrt 2017 - 06:51

De gemeente Leeuwarden zal een groep medewerkers van Caparis op 1 april gewoon in dienst nemen. In motie van oppositiepartijen Gemeentebelangen, VVD, D66 en ChristenUnie om de overname van medewerkers stop te zetten, haalde het niet. Daarom gaat de herstructurering gewoon door. De afdeling personeelszaken van de gemeente Leeuwarden is al bezig om de overname van het personeel te regelen, zegt wethouder Andries Ekhart.

Ekhart weet niet of het nog wel goed komt tussen de acht gemeenten die meedoen in Caparis. Afgelopen week ontstond er verdeeldheid tussen die gemeenten. "Ik ben niet optimistisch dat we eruit komen met de gemeenten", zei Ekhart maandag bij de raadsvergadering van Leeuwarden. Hij had de commotie niet verwacht.

Sommige partijen waren niet te spreken over de communicatie van wethouder Ekhart. Ook zijn eigen partij PvdA vond het 'triest' dat ze het nieuws over Caparis uit de krant moesten vernemen. De oppositie was er ook niet blij mee. "De wethouder moet een grote spiegel kopen en daar in kijken", zei raadslid Harry Bevers van de VVD. Wethouder Ekhart gaf toe dat de communicatie beter had gekund.

(Advertentie)
(Advertentie)