Man uit Zeist veroordeeld voor auto-inbraken in Bolsward

06 mrt 2017 - 23:11
Foto: Omrop Fryslân

Het bewijs was mager, maar de politierechter heeft een inwoner uit Zeist (27) veroordeeld voor vier auto-inbraken in Bolsward. De man kreeg een werkstraf van 200 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf.

De inbraken waren in de nacht van 17 op 18 november vorig jaar in de wijk Fûgelkrite. Er werd spul gestolen uit vier VW's. De inbreker liet altijd de deuren op een kier staan om geen lawaai te maken. Er waren geen sporen van inbraak. Mogelijk is hij binnengekomen met een valse autosleutel of een afstandsbediening.

Fietsje

Bij een van de auto-inbraken had een buurman alarm geslagen. De man zag dat er een vouwfietsje naast de auto stond. In diezelfde nacht werd de verdachte aangehouden. Hij zat in zijn auto op een parkeerplek van sporthal Middelzee aan de Blink, vlakbij de wijk waar de inbraken waren. Er lag een vouwfiets in de kofferbak. De banden van die fiets waren nat en er zat modder op. In zijn auto had hij inbrekersgereedschap en wanten liggen. De buit werd de volgende dag gevonden. Het gestolen waar, twee navigatiesystemen, gereedschap en een landmeter lagen onder in een kar op dezelfde parkeerplek bij de sporthal.

Funda

De man wist van niets. Hij had wel een laptop bij zich. In de geschiedenis vond de politie dat hij op Funda gezocht had naar huizen in Bolsward. Ook had hij gegoogled op het woord 'landmeter'. Toevallig een van de voorwerpen die waren gestolen.

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van zes maanden, plus drie maanden voorwaardelijk. De rechter hield er rekening mee dat de verdachte na een mindere periode in zijn leven zich nu weer gebeterd had. Hij heeft weer werk en gaat binnenkort in behandeling. De man werd tot 200 uren werkstraf en drie maanden voorwaardelijke celstraf veroordeeld.

Trefwoorden: 
auto-inbraken
(Advertentie)
(Advertentie)