Man uit Feanwâldsterwâl heeft pistool in huis: werkstraf

06 mrt 2017 - 22:24
(fotofoarbyld) - Foto: ANP

Een 59-jarige inwoner van Feanwâldsterwâl is veroordeeld tot 120 uren werkstraf en drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. De politie vond in juli vorig jaar bij hem thuis twee wapens. Eentje was nep: een aansteker in de vorm van een Baretta. Het andere wapen was echt. In een lege videodoos bewaarde de man een semi-automatische pistool met munitie. De man zei dat hij het echte pistool van een oude vriend had gekregen.

Het wapen is nog uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Het zou ooit door bouwvakkers zijn gevonden. De man was nooit van plan het wapen te gebruiken, zei hij met ernst.

De man had volgens een anonieme tipgever het wapen op een geheime zender te koop aangeboden. Maar daar was niets van waar, zei de man uit Feanwâldsterwâl. De man is al eens eerder veroordeeld geweest voor verboden wapenbezit.

Officier van justitie Caroline Cromwell nam de zaak hoog op: zij eiste een celstraf van negen maanden, waarvan de helft voorwaardelijk. De rechter maakte er toen een werkstraf van in combinatie met een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar. Volgens de reclassering heeft de man een drankprobleem.

De rechter Dölle heeft de man onder toezicht van de reclassering gezet. Hij moet zichzelf laten behandelen voor zijn verslaving.

Trefwoorden: 
Feanwâldsterwal rechter
(Advertentie)
(Advertentie)