Burgumer zet zaag in schutting van de buren

06 mrt 2017 - 21:52
Foto: Omrop Fryslân

Een 46-jarige Burgumer moest maandag voorkomen omdat hij de zaag in de schutting van de buren had gezet. De man was boos op de nieuwe buren toen ze een heg wilden weghalen en daar een schutting voor in de plaats zetten. Zij waren op een avond bij hem en zijn ouders aan de deur geweest om te vragen of het wel kon, en zijn de volgende dag meteen aan de slag gegaan. De Burgumer was boos omdat hij geen bedenktijd kreeg en kwam met de zaag op de proppen. 'Uit protest, om de zaak aan te wakkeren', zo zegt de man.

Kleine sneetjes of grotere schade

Hij zou met zijn vader en moeder verscheidene keren aan de buren hebben gevraagd de situatie weer zo te maken zoals het was. Naar eigen zeggen zou hij maar een paar kleine sneetjes in de schutting hebben gemaakt. De buren zeggen dat negen hardhouten planken zijn beschadigd.

`Dan maar zitten`

Rechter Irene Dölle vond dat de Burgumer bemiddeling had moeten inschakelen. Om de zaak niet verder te laten escaleren, moet de Burgumer de schade - 450 euro - betalen. Als hij dat niet doet, moet hij negen dagen zitten. 'Dan doe ik dat wel', riep de Burgumer. De rechter legde uit dat gevangenisstraf een dwangmiddel is om te betalen. De boete van 450 euro schade moet betaald worden. De Burgumer tekende meteen hoger beroep aan bij de balie van de rechtbank.

Trefwoorden: 
rechtzaak
(Advertentie)
(Advertentie)