Engelse menukaarten maken voor Culturele Hoofdstad 2018

06 mrt 2017 - 20:47

Een vegetariër die vis wordt aangeraden, of iemand die om lactose-vrij eten vraagt en een nagerecht van zuivel krijgt geserveerd. Dat zijn een paar van de missers in de Friese horeca. Ze kwamen maandag naar voren op een congres over gastvrijheid in de trend van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.

Medewerkers van de hotelschool van Stenden hebben restaurants bezocht zonder te zeggen waar ze van waren. Zij verzamelden negatieve, maar ook positieve ervaringen.

Onvergetelijk

Een positieve ervaring was dat een gast op een avond met slecht weer het aanbod kreeg mee te rijden naar het station. "Zo'n ervaring blijft gasten hun leven lang bij", vertelde Elena Cavagnaro, lector hospitality aan de Stenden-Hotelmanagementschool in Leeuwarden

Engelse menukaart

Verder bleek dat van 223 Friese restaurants negen op de tien geen menukaart in het Engels kunnen aanbieden. Daar moet verandering in komen, zo was de conclusie. Met een groot aanbod van workshops en cursussen van meerdere Friese onderwijsinstellingen kan daar aan gewerkt worden.

(Advertentie)
(Advertentie)