De stem van Jappie: "Meer respect voor gezagsdragers"

06 mrt 2017 - 07:08

Jappie Zeinstra (56) is ondernemer in Blauwhuis. "Ik maak me zorgen over de toenemende brutaliteit, mensen die met een grote mond tegen de politie staan, dan denk ik, dit gaat de verkeerde kant op. De jeugd neemt zoiets over. Als je Wilders hoort praten, zulk plat praat, denk ik dat hoort niet. Die man heeft een voorbeeldfunctie. Hem moet wat fatsoen worden bijgeleerd. Hij kan soms wel gelijk hebben, maar moet het anders zeggen. Ik ben het met hem eens dat criminele Marokkanen weg moeten, maar je kuht niet iedereen over een kam scheren."

"Het begint met respect." Hij weet nog niet wat hij gaat stemmen, daar moet hij nog goed over nadenken. "Den Haag zou wel meer oog mogen hebben voor het platteland, ze staan niet vooraan."

De stem van...

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Omrop Fryslân laat elke werkdag een Fries aan het woord. In de rubriek 'De stem van...' horen we hoe hij of zij over de politiek denkt. Wat vinden ze ervan, waar maken ze zich zorgen over en waar stemmen ze op? Kijk voor alles over de verkiezingen op onze verkiezingspagina.

(Advertentie)
(Advertentie)