Winst voor VV Heerenveen, Sneek Wit Zwart speelt gelijk

In de hoofdklasse A heeft VV Heerenveen zondag in de uitwedstrijd tegen SJC een knappe overwinning behaald. Het werd 2-1 voor de ploeg van trainer Marcel Valk. Bij rust stond het noch 1-0 voor de thuisploeg. In de tweede helft zorgden Ivar Span en Han van Dijk ervoor dat de punten toch mee naar Heerenveen gingen. In de 83e minuut was er nog een rode kaart voor Niels den Haan van VV Heerenveen.
In dezelfde hoofdklasse A speelde Sneek Wit Zwart met 2-2 gelijk in de uitwedstrijd tegen De Bataven.
De thuisploeg uit Gendt begon goed aan de wedstrijd en stond na drie minuten al met 1-0 voor. Dat was ook de ruststand. In de 58e minuut maakte Freerk de Jong de gelijkmaker voor de Snekers met een afstandsschot van wel 35 meter. Een kwartier later stond het 2-1, maar Age Hains Boersma maakte vier minuten later de gelijkmaker. In de hectische slotfase waren er rode kaarten voor Freerk de Jong uit Sneek en Gertie Rikken van De Bataven. Ook werd er nog een goal van De Bataven afgekeurd vanwege buitenspel.