Commissaris Brok zal vinder eerste kievitsei eren in veld

03 mrt 2017 - 22:29

De nieuwe commissaris van de koning Arno Brok zal de vinder van het eerste kievitsei eren in het veld waar het ei gevonden is. Dat werd vrijdagavond duidelijk op de ledenbijeenkomst van de Bond Friese Vogelwachten. Gedeputeerde Johannes Kramer bracht het standpunt van de provincie over het eierzoeken naar buiten.

De Friese burgemeesters hebben, met uitzondering van Gerard van Klaveren van Weststellingwerf, aangegeven dat ze meedoen aan de ceremonie. Het eerste ei wordt niet meegenomen, maar commissaris Brok zal de vinder eren met een ceremonie bij de toegang tot het weiland of akkerland waar het ei gevonden is.

Niet meenemen

De BFVW heeft voor dit jaar geen ontheffing aangevraagd voor het eierzoeken. Eieren mogen niet worden meegenomen en de nadruk ligt op nazorg. De ceremonies voor het vinden van de eerste kievitseieren van provincie en gemeenten vinden plaats buiten het veld en zijn bescheiden. 

Verwacht

Voorzitter Rendert Algra van de BFVW had wel verwacht dat ook de nieuwe commissaris van de koning het eerste kievitsei van Fryslân in ontvangst zou nemen. Volgens de BFVW-voorzitter zal Brok minstens zo veel enthousiasme tonen als zijn voorganger John Jorritsma.

(Advertentie)
(Advertentie)