Rendert Algra: "CvK neemt het eerste kievitsei in ontvangst"

03 mrt 2017 - 16:27
Foto: Omrop Fryslân, Joline Dalstra

Voorzitter Rendert Algra van de Bond van Friese VogelWachten (BFVW) verwacht dat ook de nieuwe Commissaris van de Koning, Arno Brok, het eerste kievitsei van Fryslân in ontvangst zal nemen. Algra zegt dat in de aanloop naar de BFVW-ledenbijeenkomst vrijdagavond. De BFVW-voorzitter zit er niet overin dat Brok 'net zo enthousiast' zal zijn als zijn voorganger John Jorritsma. Algra ziet Brok als iemand 'met oog voor traditie'. 

Vorig jaar kwam de Commissaris van de Koning Jorritsma naar het eerste kievitsei toe. Het ei bleef toen in het nest liggen. Het BFVW heeft voor dit jaar geen ontheffing aangevraagd voor het eieren zoeken. Eieren mogen niet worden meegenomen en de klem ligt op de nazorg. 

Bescheiden commissie

De ceremonies voor het vinden van de eerste kievitseieren van de provincie en gemeentes zijn buiten het weiland en bescheiden, zegt Algra. Gedeputeerde Johannes Kramer gaat vrijdagavond op de bijeenkomst van het BFVW het standpunt van de provincie over het eieren zoeken naar buiten brengen, verwacht Algra. 

(Advertentie)
(Advertentie)