De stem van Jacoba: "We moeten meer naar elkaar luisteren"

01 mrt 2017 - 06:57
  • De stim fan Jacoba: "We moatte mear nei elkoar harkje"
  • Jacoba Tjerkstra húsdokter

"Ik maak me wel zorgen over de verdeeldheid in de wereld. En de veeleisendheid van de mensen. Ze hebben het idee dat ze iets tekort komen en niet veel voor elkaar over hebben'', zegt Jacoba Tjerkstra (34). Ze woont in Drachtstercompagnie en is huisarts in Hurdegaryp. ''We moeten meer naar elkaar luisteren en echt met elkaar praten en minder op ons mobieltje kijken, Door sociale media denk ik dat we minder oog voor elkaar hebben, er zou meer gemeenschapszin moeten komen. Dat moet uit de mensen zelf komen. De maatschappij begint bij jezelf.''

"Mijn vertrouwen in de politiek neemt wel af. Er wordt veel gesproken over dingen die er niet echt toe doen. De afstand naar de mensen wordt groter.'' Jacoba gaat wel stemmen, maar ze weet nog niet op welke partij.

De stem van...

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Omrop Fryslân laat elke werkdag een Fries aan het woord. In de rubriek 'De stem van...' horen we hoe hij of zij over de politiek denkt. Wat vinden ze ervan, waar zitten ze overin en waar stemmen ze op? Kijk voor alle verkiezingen op onze verkiezingspagina.

(advertinsje)