Jaar cel geëist voor kapot maken van pinautomaat in Wolvega

28 feb 2017 - 22:43
Fernielde pinautomaat Wolvegea (argyffoto), Rabobank wol no pinkiosken bûten stêd en doarp fanwege de de feiligens - Foto: 112Wolvega/René Wiegmink

Een 35-jarige man uit Wolvega stond dinsdag voor de rechter, omdat hij in november 2015 met een bijl een pinautomaat in zijn woonplaats heeft vernield. Er werd een jaar cel geëist. Het filmpje met beelden van de vernieling ging de hele wereld over. De man kon zelf de vernieling niet meer voor de geest halen, maar het filmpje wel. Naast het vernielen van het pinautomaat had de man nog veel meer op zijn kerfstok. Zo werd hij verdacht van een reeks auto-inbraken en het stelen van Stolpersteine, bedenkstenen van Joodse oorlogsslachtoffers.

Schizofrenie

De man heeft last van psyschische problemen, schizofrenie, en hij heeft een drugsverslaving. Hij is met een rechterlijke machtiging opgenomen in de GGZ. De behandeling die hij daar krijgt moet doorgaan, dat vindt het Openbaar Ministerie. Naast de geëiste celstraf zou de man volgens de officier van justitie ook een drugsverbod moeten krijgen.

Trefwoorden: 
pinautomaat Wolvega rechter
(Advertentie)
(Advertentie)