Gebben geïnstaleerd als burgemeester van Tytstjerksteradiel

28 feb 2017 - 22:13

Jeroen Gebben is dinsdagavond geïnstalleerd als burgemeester van Tytsjerksteradiel. Commissaris van de Koning Joan Leemhuis hing hem de ambtsketting om en nam hem de eed af. Na het officiële deel was er voor iedereen de gelegenheid om te de nieuwe burgemeester de hand te schudden en met hem in kennismaking te komen. Voor commissaris Leemhuis was het de laatste officiële taak, woensdag wordt Arno Brok geïnstalleerd als nieuwe commissaris van de Koning in Fryslân.

Profiel Jeroen Gebben

Jeroen Gebben is geboren in Groningen en opgegroeid in Buitenpost. Hij is 45 jaar en vader van drie kinderen. Hij was hiervoor voorzitter van het college van bestuur van Edudelta Onderwijsgroep, een scholengemeenschap voor VMBO en MBO met vestigingen in Zuid-Holland en Zeeland.

Gebben studeert aan de Universiteit Twente en heeft onder andere gewerkt als beleidsadvisieur van de hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie Rotterdam en als projectleider regionale veiligheidshuizen Rotterdam-Rijnmond. Tussen 2006 en 2010 was Gebben lid van de gemeenteraad van Barendrecht voor de VVD. Van 2010 tot 2015 was hij wethouder en locoburgemeester in diezelfde gemeente.

(Advertentie)
(Advertentie)