Tweestrijd over overgang Caparis-medewerkers naar gemeenten

28 feb 2017 - 19:49

Er is tweestrijd ontstaan tussen de gemeenten die samen deenemen aan Caparis. Vier van die gemeenten (Oost- en Weststellingwerf, Achtkarspelen en Ljouwert) maakten dinsdag bekend dat ze de groenmedewerkers van Caparis per 1 april in dienst zullen nemen. 

De andere vier gemeenten (Tytsjerksteradiel, Smallingerland, Opsterland en Heerenveen) voelen zich door dit eenzijdige besluit overvallen. Volgens hen was er afgesproken dat de overgang naar de gemeenten beter uitgewerkt zou kunnen worden en moet de ondernemingsraad er ook nog over adviseren.

De vier gemeenten die het besluit hebben genomen, hebben dat gedaan vanwege de herstructurering bij Caparis. Die is ingesteld, omdat er sinds 2015 geen nieuwe mensen meer toegelaten worden in de sociale werkvoorziening.

Dat is bepaald in de participatiewet, die vindt dat mensen met een beperking zoveel mogelijk aan een gewoon betaalde baan geholpen moeten worden. De vier gemeenten voldoen nu aan die wet, door de groenmedewerkers van Caparis in dienst te nemen.

(Advertentie)
(Advertentie)