Restaurant Eindeloos genomineerd voor Europese prijs

28 feb 2017 - 14:32

Het Leeuwarder restaurant Eindeloos is door de Europese culinaire organisatie 'Jeunes Restaurateurs' genomineerd voor de Ecofriendly Award. Er zijn bij-elkaar tien restaurants uit heel Europa genomineerd, Eindeloos is de enige kansmaker in Nederland. Willem Schaafsma van Eindeloos noemt de nominatie 'superleuk', maar heeft geen idee hoeveel kans hij maakt op de award.

Eindeloos is genomineerd, omdat het restaurant alleen maar met verse streekproducten werkt en zo goed als bijna geen eten weggooit.

"We kunnen zo werken, omdat we geen menukaart hebben", vertelt Willem Schaafsma. Eindeloos heeft drie tot acht gangen op het menu staan waar gasten uit kunnen kiezen. Het restaurant werkt eigenlijk alleen maar met Frysk vlees en serveert dan ook vlees dat niet veel door andere restaurants wordt gebruikt, zoals geitenvlees en vlees van nuchtere kalfjes. Door eten dat het snelst bederft als eerste te serveren, probeert Schaafsma te voorkomen dat hij veel eten moet weggooien. "Ik ben opgegroeid op een boerderij bij Driezum. Wij aten ook vlees van eigen dieren en de groente kwam van de buren. Zo proberen we bij Eindeloos ook te werken." Schaafsma reist eind maart naar Zwitserland om de prijsuitreiking van de Eco Friendly Award mee te maken. Ook dát vindt hij 'superleuk'.

(Advertentie)
(Advertentie)