Kindertherapeut: Het wordt tijd voor RSI-preventie bij kind

28 feb 2017 - 13:14

Waarom leren kinderen op school wel een goede schrijfhouding en niet een goede houding voor achter de computer of tablet? Want dat doen ze veel vaker en langer dan dat ze schrijven. En door een verkeerde houding bij het computeren of gamen lopen kinderen kans op RSI. Scholen zouden een rol in kunnen spelen om daar wat aan te doen, zegt de landelijke RSI-vereniging.

Kindertherapeut Nynke Canrinus ziet steeds meer kinderen met nek- en schouderklachten door intensief tabletgebruik zonder goede houding.

Kinderen met een afwijking aan de rug zijn extra kwetsbaar voor RSI-problemen als gevolg van een verkeerde houding, wanneer ze lang met een smartphone bezig zijn. Ook leerlingen van basisschool De Twilling geven toe dat ze wel een last van hun vingers of nek hebben wanneer ze lang bezig zijn met een smartphone of tablet. Basisschool De Twilling raadt ouders aan om afspraken met kinderen te maken over hun smartphone- en tabletgebruik. Om fysieke problemen te voorkomen is het belangrijk om de tijd dat kinderen in dezelfde houding achter hun smartphone zitten te beperken. Voldoende beweging en buitenspelen is ook heel belangrijk voor een gezonde lichamelijke ontwikkeling.

(advertinsje)
(advertinsje)