Grou reageert verslagen op de brand van het Theehuis

27 feb 2017 - 17:04

In Grou is verslagen gereageerd op de brand die het Theehuis zondagmorgen trof. Het houten restaurant met rieten dak is een begrip voor alle Grousters. Het café-restaurant is bijna 100 jaar geleden gebouwd aan de Pikmar, en met de Sint Piterkerk vormt het een belangrijk aanzien voor het dorp. Het is een bekende plek voor alle watertoeristen in Grou. Het Theehuis hoorde bij de thuishaven van de zeilschool. De commissie Grou van het SKS-skûtsjesilen heeft er altijd zijn routebespreking.

Eigenlijk voelt elke Grouster wel een band met het Theehuis. 

De gesprekken met inspecteurs en schade-experts van de verzekering waren maandag. Syb Osinga, eigenaar van het gebouw, wil dat het Theehuis weer terug komt. Naar eigen zeggen is het altijd zijn favoriete pand geweest. Maar hoe en wanneer het weer komt, is nog niet bekend. De SKS-commissie Grou wil voor de komende zomer een noodlokatie inrichten op de plek van het Theehuis. Zodat ze in ieder geval ook dit jaar gastheer kunnen zijn als de wedstrijden in Grou weer beginnen.

Er wordt ook druk gesproken over een nieuwe vervangende lokatie voor de exploitanten van het Theehuis. Ondernemers en inwoners van Grou willen uitbaters Timo en Marieke Slump helpen om op een andere plek in het dorp verder te gaan met hun horeca-activiteiten. Dat zegt voorzitter Ivo Krikke van de ondernemersvereniging Grou.

Trefwoorden: 
Grou Theehuis brand
(Advertentie)
(Advertentie)