GGZ Fryslân verkoopt merknaam 'Denk' na klachten

27 feb 2017 - 11:02

GGZ Fryslân houdt op met het gebruik van de merknaam en domeinnaan Denk. GGZ heeft er steeds meer lest van dat Denk Basis-GGZ en de politieke partij DENK met elkaar worden verward. Denk Basis-GGZ ontvangt ook steeds vaker berichten voor de Tweede Kamerleden Kuzu en Öztürk.

"Voor een goede relatie met onze klanten is het essentiëel dat wij politiek neutraal zijn", zegt bestuursvoorzitter Adriaan Jansen van GGZ Fryslân. "Wij hebben geen connectie met de politieke beweging DENK. Daarom zien wij af van het verder gebruik van de merknaam Denk."

De eerdere PvdA-kamerleden Kuzu en Öztürk kozen twee jaar geleden de naam DENK voor hun partij. GGZ Fryslân constateerde toen dat de naam en logo wel heel sterk op de GGZ-merknaam Denk leek. De politieke partij kon toen een rechtzaak voorkomen door het logo aan te passen. Het doel daarvan was om verwarring tussen de partij en de GGZ-naam te voorkomen, maar volgens Jansen is dat niet geslaagd.

GGZ zal de behandelingen voor mensen met psychische klachten voortaan aanbieden via de organisatie Synaeda, waar GGZ Fryslân al langere tijd mee samenwerkt. Het gaat dan om diensten als poliklinische contacten, zelfhulpprogramma's en firtual reality therapie. GGZ Fryslân investeerde eerder veel tijd en energie in het opbouwen van de merknaam Denk. Die naam gaat nu onmiddellijk in de verkoop. Liefhebbers voor de domeinnaam kunnen zich melden bij GGZ Fryslân. GGZ Fryslân publiceerde een statement over de beslissing op YouTube, maar wilde maandag verder Omrop Fryslân niet te woord staan.

Trefwoorden: 
GGZ Fryslân Denk
(Advertentie)
(Advertentie)