Romke Kooyenga wil Henk Krol van 50Plus wel vervangen

26 feb 2017 - 15:06

Ondernemer Romke Kooyenga uit Dokkum wil Henk Krol van 50Plus wel vervangen. ''Als ik zie hoe die man stuntelt, denk ik kom op nou!'' Kooeynga is ook beschikbaar als staatssecretaris of minister voor 50Plus: ''Als het dan maar op het sociale vlak is''. Romke Kooyenga deed zijn uitspraken in het radioprogramma Buro de Vries van Omrop Fryslân. Kooyenga vulde live in het programma de stemwijzer in en nuanceerde diverse stellingen.

Zo is Kooyenga voor dienstplicht voor jongeren: ''Het wordt tijd dat de jeugd weer fatsoen leert'', en tegen het eigen risico in de zorg: ''Met uitzondering van rijke mensen als ik, wij kunnen wel een eigen risico van 5.000 euro hebben''. Verder is Romke Kooyenga voor het aftoppen van de hypotheekrente: ''Het is toch onzin dat mensen als ik hypotheekrente kunnen aftrekken als we een huis van drie of vier miljoen kopen?''

Zo uitgesproken als zijn uitspraken, was de uitslag van de stemwijzer niet. Die kwam uit op 53 procent voor CDA, ChistenUnie en Denk. 50Plus zat daar met 50 procent vlak onder.

(Advertentie)
(Advertentie)