Dokterswacht Fryslân en Arriva weer bereikbaar

26 feb 2017 - 07:42
Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

Dokterswacht Fryslân is weer bereikbaar na de telefoonstoring van zaterdagavond. De telefonische klantenservice van Arriva kan mensen ook weer te woord staan. Dat meldt het vervoersbedrijf op Twitter.

Telecomaanbieder Ziggo kampte zaterdagavond met een landelijke storing. Daardoor traden er ook in Fryslân problemen op. De dokterswacht was niet goed bereikbaar. Mensen die met spoed hulp nodig hadden, moesten bellen met de meldkamer, telefoonnummer 112.

Volgens een woordvoerder van Ziggo zijn de problemen in de nacht van zaterdag op zondag opgelost. Ziggo onderzoekt nog wat de oorzaak van de storing is. Het bedrijf zegt het belangrijk te vinden te investeren in het netwerk om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen. 

De storing ontstond vrijdagochtend en leek vrijdagmiddag weer voorbij te zijn. Maar zaterdagavond was het weer mis. Gewoonlijk krijgt Ziggo enkele meldingen per uur, maar zaterdagavond om elf uur kwamen er maar liefst 688 meldingen. Ook op sociale media regende het klachten.

(Advertentie)
(Advertentie)