UNIS Flyers met gemak naar finale Nederlands kampioenschap

25 feb 2017 - 22:38
Stockfoto - Foto: Martin de Jong

De UNIS Flyers hebben zich geplaatst voor de finale van het Nederlands kampioenschap ijshockey in Thialf. De Flyers wonnen zaterdagavond met groot gemak van Amsterdam. Het werd 7-1. De periodestanden waren 5-1, 0-0 en 2-0.

De Flyers, regerend landskampioen, staan zondag in de finale tegenover Den Haag. De Hagenaren wonnen eerder zaterdag met 4-1 van Eindhoven. De finale begint zondag om 17.00 uur. Om 13.30 uur wordt om de derde plaats gespeeld door Amsterdam en Eindhoven.

Final Four

Het landskampioenschap wordt dit jaar in een vernieuwde vorm gespeeld, de zogenaamde Final Four. De beste vier Nederlandse ploegen spelen dit weekeinde in Thialf tegenelkaar. Dat is anders dan de afgelopen jaren, toen de BeNe League, met teams uit Nederland en België, leidend was voor de uitslag. Omdat UNIS Flyers vorig jaar de finale speelde tegen Herenthals uit België, was het team al voor de eindstrijd kampioen van Nederland. Dat gaf bij de Friese club geen voldoening. Voorzitter Henk Hoekstra is dan ook blij met de nieuwe opzet.

Trefwoorden: 
UNIS Flyers ijshockey
(Advertentie)
(Advertentie)