Voorwaardelijke celstraf vanwege 'behoorlijk GHB-probleem'

24 feb 2017 - 20:28
GHB

Een 25-jarige Drachtster heeft zes maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor zijn betrokkenheid bij het produceren en verkopen van GHB. De man is zelf niet actief geweest om de drugs te maken of te verkopen, maar volgens de rechter was hij er wel vaak bij als de ingrediënten werden gekocht. Ook nam hij telefoontjes aan van mensen die GHB wilden kopen.

De verdachte en zijn vrienden maakten gewoonlijk zes liter GHB per keer. Dit werd verkocht aan jongeren die rondhingen bij het skatepark en het Thalenpark in Drachten. 

De Drachtster kwam in beeld bij het onderzoek naar andere drugsgebruikers en dealers. In juni 2016 werd hij aangehouden met twee flesjes GHB op zak. De rechter zei het idee te hebben dat de man een 'behoorlijk probleem' heeft met GHB.

Volgens de advocaat van de verdachte stond de man open voor behandeling. Er zou al contact zijn geweest met verslavingszorg. De rechter heeft de man onder toezicht van de reclassering gesteld en vindt dat de man zich daar verplicht moet laten behandelen.

Trefwoorden: 
GHB Drachten celstraf
(Advertentie)
(Advertentie)