Sigaretten steeds vaker bij de supermarkt gekocht

24 feb 2017 - 13:25

Rokers kopen steeds vaker hun sigaretten bij de supermarkt. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IRI. Omdat het aantal rokers niet toeneemt, bekent het moeilijke tijden voor de tabakswinkels, die steeds minder klanten zien.

Ook eigenaar Jelle van Delden van een tabakspeciaalzaak in Joure merkt de verschuiving. Volgens hem spelen de openingstijden van supermarkten daar een grote rol in. Zijn speciaalzaak is zo'n 45 uren per week open, terwijl een supermarkt vaak wel op het dubbele komt. Die laatste haalt daarmee de klanten binnen.

Ondanks de concurrentie van de supermarkten heeft Van Delden er vertrouwen in dat zijn zaak het wel redt, omdat hij meer service levert dan een supermarkt. "Ja, wij blijven hopen! De mensen goed behandelen, goede service leveren en goed advies geven. Dat heb je in een supermarkt niet."

Jelle van Delden is zelf intussen 65 jaar en kan zich door de AOW wat minder klanten permitteren. Zijn zoon ziet echter ook nog wel brood in de tabak en neemt binnenkort de zaak van zijn vader over.

Trefwoorden: 
tabak Jelle van Delden sigaret
(Advertentie)
(Advertentie)