SC Heerenveen wil tegen Roda JC weer goals maken

24 feb 2017 - 11:27

SC Heerenveen hoopt na vijf competitiewedstrijden zonder overwinning eindelijk weer eens drie punten te pakken. Zaterdag speelt Heerenveen tegen Roda JC. De ploeg uit Limburg staat op de 14e plaats in de eredivisie.

Van de laatste vijf wedstrijden verloor Heerenveen er vier en dat terwijl de ploeg vaak niet de mindere was. "Persoonlijke fouten horen bij het voetbal en daar zul je mee moeten dealen", zegt trainer Jurgen Streppel.

Ondanks de slechte resultaten is Streppel niet van plan het roer helemaal om te gooien. "We spelen gewoon goed en dat is de basis om wedstrijden te winnen. Het enige wat we niet doen is doelpunten maken, maar daar hebben we deze week aandacht aan besteed." 

Lucas Bijker komt terug van zijn schorsing en speel links achterin. Martin Odegaard begint waarschijnlijk weer in de basis door de schorsing van Pelle van Amersfoort. Ook St. Juste en Wout Faes zijn er vanwege schorsingen niet bij. Stijn Schaars werkt hard aan zijn herstel. De middenvelder stond donderdag voor het eerst op het trainingsveld.

(Advertentie)
(Advertentie)