De stim fan Marianne: "Geef meer om elkaar"

24 feb 2017 - 07:37

"De maatschappij is zo aan het verharden, mensen zijn zo op zichzelf gericht", zegt Marianne Drenth (63) uit Oudeholtpade. Ze werkt als bibliothecaresse in Wolvega. "Het gaat steeds meer om het eigen ik, mensen kijken niet meer om zich heen. We moeten kinderen opvoeden en voorlichten dat ze meer om elkaar geven. De politiek heeft daar ook zeker een voorbeeldfunctie in."

Zelf vindt ze het belangrijk dat mensen hun afspraken nakomen. "Veel beloven en weinig geven, doet de gek in vreugde leven, zeggen ze. Politici beloven altijd van alles, maar ik ben benieuwd of ze die beloftes wel nakomen en waar kunnen maken. Ik ben wel teleurgesteld in partijen die dingen zeggen maar weinig doen." Ze gaat wel stemmen, maar weet nog niet op welke partij. "Dat ben ik nog aan het onderzoeken, ik vind het wel moeilijk."

De stem van...

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Omrop Fryslân laat iedere werkdag een Fries aan het woord. In de rubriek 'De stim fan...' horen we hoe hij of zij over de politiek denkt. Wat vinden ze ervan, waar zitten ze over in en waar stemmen ze op? Kijk voor alles over de verkiezingen op onze verkiezingspagina.

(Advertentie)
(Advertentie)