De stem van Jelly: "Den Haag kan meer voor ZZP-ers doen"

07 mrt 2017 - 06:52

Jelly Rodenhuis (38) is schilder en woont in Tzummarum. Ze is al twaalf jaar ZZP-er en dat is soms wel moeilijk. "Met name in de winter is het wel eens zwaar. Dan heb ik minder werk en dan zou het mooi zijn als ik een potje reserves aan kan spreken. Dat zou ik wel aan Den Haag willen vragen."

"Daarnaast zou ik wil ook wel eens vrij hebben, meer tijd voor mijn gezin. Er is altijd druk, als ZZP-er moet je altijd. De kinderen hebben ook wel eens een weekje vrij, dat zou ik ook wel eens willen. Maar niet werken, betekent geen geld. Als je als ZZP-er ziek bent, zou het mooi zijn als er een kleine vergoeding tegenover staat. Dat de staat bijspringt en dat je niet meteen in de bijstand hoeft. Ze zouden eens een week mee moeten lopen, dan zijn ze blij als ze weer nar huis mogen." Jelly gaat wel stemmen, maar weet nog niet waarop. "Niet op de PVV, dat weet ik zeker." 

De stem van...

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Omrop Fryslân laat iedere werkdag een Fries aan het woord. In de rubriek 'De stem van...' horen we hoe hij of zij over de politiek denkt. Wat vinden ze ervan, waar zitten ze over in en waar stemmen ze op? Kijk voor alles over de verkiezingen op onze verkiezingspagina.

(Advertentie)
(Advertentie)