Viszaken en slijterijen verkopen uitzonderlijk goed

20 feb 2017 - 19:10

Het gaat weer beter met de detailhandel. Volgens het Centraal Bureau van de Statistiek springen twee soorten bedrijven eruit, de vispeciaalzaken en de slijterijen.

Bij Visshop, De Drait in Drachten vernemen ze de opgaande lijn duidelijk. Ljibbe van der Harst, die daar al 25 jaar zijn zaak heeft, noemt december een topmaand. Maar ook in januari gaat het erg goed. “Dan merken wij toch dat mensen wat meer geld hebben te besteden.”

Vistaxi

De toename gaat niet vanzelf. Ondernemers moeten wel creatief zijn en altijd met wat nieuws komen. Zo bezorgd Van der Harst zijn producten met ‘Vistaxi’ en brengt hij de vis bij de mensen thuis.

De Mitra-slijterij van Kees Jan Kempenaar in Burgum heeft ook een paar topmaanden gehad. “Vorige week nog verkocht ik een fles whisky van bijna 300 euro. Een paar jaar geleden gebeurde zoiets niet.” Kempenaar organiseert in de zaak elke maand bier- en whiskeyproeverijen. “Om de klant aan ons te binden, maar ook om eens wat extra’s te bieden. Gezellig met live-muziek en een hapje. Dat heeft iedereen een goed weekend.  

Trefwoorden: 
visboer slijter
(Advertentie)
(Advertentie)