Mogelijk werkstraf voor mishandeling plassende Harlinger

20 feb 2017 - 18:39
Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

In 39-jierrige Harnzer en in 44-jierrige man út Peins kinne mooglik 60 oeren wurkstraf krije foar mishanneling. De manlju sloegen yn jannewaris ferline jier in Harnzer yninoar, dy't yn syn eigen tún stie te pisjen. It slachtoffer rûn dêrby in harsenskodding in in kniesde rêch op.

Een 39-jarige Harlinger en een 44-jarige man uit Peins kunnen mogelijk 60 uur werkstraf krijgen voor mishandeling. De mannen sloegen in januari vorig jaar een Harlinger in elkaar, die in zijn eigen tuin stond te plassen. Het slachtoffer liep daarbij een hersenschudding en een gekneusde rug op.

De verdachten wandelden bij de woning van de Harlinger langs toen ze hem zagen plassen. Het slachtoffer was dronken. Hij zou fel hebben gereageerd op de opmerking “Wat doet dat nu” van de verdachten. De drie mannen rolden daarna vechtend door de tuin.

Getuigen hoorden het slachtoffer om hulp roepen. Hij was weggedoken onder een geparkeerde auto. De mannen uit Harlingen en Peins zeggen dat zij de man onder auto wilden weghelpen. De officier van justitie geloofde dit echter niet. Volgens hem waren de twee verdachten uit op ruzie. Het slachtoffer zou meer dan dertig keer hebben geschopt. De mannen konden elkaar van een eerder conflict.

De rechter doet over twee weken uitspraak in de zaak.

Trefwoorden: 
Peins werkstraf Harlingen
(Advertentie)
(Advertentie)