FNV: "Chauffeurs zitten soms huilend in de kantine"

20 feb 2017 - 14:05

FNV roept Arriva op tot actie in verband met de dienstregeling voor buschauffeurs in Fryslân. Volgens de vakbond zijn de rijtijden veel te krap en zorgt dit voor grote ontevredenheid bij de chauffeurs. "Zij zitten soms huilend in de kantine. Ze rijden op hun tandvlees. De maat is nu echter vol", schrijft FNV in een pamflet.

De krappe tijden zorgen voor problemen met overstappen en instappen, meldt de vakbond. Om toch op tijd te zijn zouden chauffeurs geregeld hun pauze overslaan. 

"En dat betekent dat ze onverantwoorde risico's nemen. Het ziekteverzuim is op sommige vestigingen opgelopen tot 20%."

Aan de tijden houden

Daarom roept de vakbond de chauffeurs op om hun strak aan de tijden te houden. Zo kan Arriva zien wat de gevolgen van de dienstregeling zijn. "Houd je aan de snelheid, houd je aan de overstaptijd en neem je volledige pauze. Als je de gaten blijft dichtjagen is de klant tevreden, Arriva zeer tevreden, maar is de chauffeur de grote verliezer", aldus FNV.

De vakbond heeft het probleem met de dienstregeling al eerder aangekaart bij de vervoerder. Er zou afgelopen week een oplossing komen, maar dat is niet gebeurd. Daarom komt de vakbond nu in actie.

(Advertentie)
(Advertentie)