Juristen praten volgende week over situatie bij Caparis

20 feb 2017 - 11:42

De juristen van de acht gemeenten die in de gemeenschappelijke regeling (GR) zitten en die van de ondernemingsraad van Caparis zullen komende week om tafel om te praten over de brief van de OR. Volgens de OR werkt de GR in strijd met de wet.

Dat zegt de voorzitter van de GR, Engbert van Esch. Hij wil niet inhoudelijk reageren op de brief. Het is nu voorjaarsvakantie en volgens hem zullen de advocaten de zaak volgende week bespreken. 

Geen bevoegdheid

De GR zou volgens de ondernemingsraad niet volgens de wet handelen omdat ze geen dagelijks bestuur hebben. Er zouden besluiten worden genomen door het algemeen bestuur terwijl ze daar geen bevoegdheid hebben. 

Ook zou de GR onterecht geheim hebben vergaderd. Dat kan niet volgens de juristen van de OR. Ze baseren zich op de wet Openbaarheid van Bestuur. Daar zou het samenwerkingsverband van de gemeenten niet aan hebben voldaan.

De gemeenschappelijke regeling is een samenwerking van acht gemeenten (Leeuwarden, Heerenveen, Smallingerland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Achtkarspelen, Opsterland en Tytsjerksteradiel).

(Advertentie)
(Advertentie)