Volleybalsters Sneek winnen nationale beker

19 feb 2017 - 19:16

De volleybalsters van VC Sneek hebben zondag in Zwolle de beker gewonnen. De ploeg van coach Petra Groenland was met 3-1 in sets te sterk voor Sliedrecht Sport. Het was vooral in de eerste set behoorlijk spannend: de Snekers wonnen die met 30-28. Daarna kwam Sliedrecht op 1-1 door de tweede set met 25-22 te winnen.

De beker kon binnengehaald worden door de laatste twee sets met 25-13 en 25-23 te winnen. Het is de zevende keer in de clubgeschiedenis dat Sneek de beker wint. De afgelopen keer was drie jaar geleden.

Sterk begin Sneek

Sneek kreeg in de eerste set vijf setpoints, maar het duurde lang voordat ze het konden beslissen. Een fout bij Sliedrecht Sport leidde uiteindelijk tot een 30-28 overwinning. Sneek leek de goede vorm in de tweede set door te zetten, maar een mooie voorsprong werd uit handen gegeven. Daardoor ging de set met 25-22 naar Sliedrecht. De derde set was het net andersom en gaf Sliedrecht een vroege voorsprong weg aan Sneek. Mede door een paar goede opslagen van Paula Boonstra ging de set overtuigend naar de Friese volleybalsters: 25-13. De laatste set stond Sneek steeds voor en uiteindelijk werd het tweede matchpoint verzilverd.

Door de overwinning plaatst VC Sneek zich ook voor Europees volleybal. Of ze dat doen is alleen nog maar de vraag. Dat kost veel geld. Dit seizoen had Sneek ook Europees kunnen volleyballen, maar had de club er ook voor gekozen om dat niet te doen.

Trefwoorden: 
beker VC Sneek volleybal
(Advertentie)
(Advertentie)