SC Heerenveen verliest van FC Twente

18 feb 2017 - 20:36

SC Heerenveen heeft zaterdagavond in Enschede met 1-0 verloren van FD Twente. De thuisploeg begon fel en had het eerste kwartier het overwicht. Na een klein halfuur kwamen de Feansters beter in de wedstrijd. Aber Zeneli haalde een paar keer uit, maar dat leverde niets op. Beide ploegen kwamen niet tot scoren.

In de tweede helft was Zeneli weer dicht bij een goal, maar de eerste goal van de wedstrijd viel in de 54e minuut. FC Twente scoorde na een discutabele strafschop. De Feansters zetten wel druk maar hadden geen geluk bij het afwerken.

De Friezen hebben nu al vijf wedstrijden op rij niet kunnen winnen. Op de ranglijst zijn ze door FC Twente gepasseerd.

Onterecht

Volgens keeper Erwin Mulder was de penalty onterecht, want er was geen sprake van een overtreding op spits Enes Ünal. Die maakt een schwalbe. "Ik heb hem totaal niet aangeraakt, ik draai nog weg omdat ik hem niet wil raken. Het is honderd procent geen penalty, maar de scheids legt de bal op de stip. De beelden spreken voor zich."

Geen penalty

Na afloop van de wedstrijd schrijft de NOS over de scheidsrechter: 'Gözübüyük erkent: geen penalty Twente'. Na afloop wilde Gözübüyük niet voor de NOS-camera reageren. "Als ik zo overduidelijk een foute beslissing neem, heeft het voor mij geen enkele zin om daar na afloop op camera nog op te reageren", was zijn verklaring.

Trefwoorden: 
SC Heerenveen voetbal
(Advertentie)
(Advertentie)