Piter Wilkens zingt het nieuwe Hea!-lied

18 feb 2017 - 14:15

De tekst en de melodie van het nieuwe Hea!-lied zijn klaar. In het radioprogramma Sneon yn Fryslân heeft zanger en tekstschrijver Pieter Wilkens de opzet voor het lied gepresenteerd. Meer dan honderd luisteraars en kijkers van Omrop Fryslân hebben een bijdrage geleverd in de vorm van woorden, zinnen of zelfs hele coupletten. Met deze ingrediënten heeft Wilkens het lied gemaakt.

Fluiten

"Vrij gauw had ik een idee voor de melodie" vertelt Piter Wilkens. "Ik dacht, ik begin simpel en dan zie ik wel waar ik uit kom, maar het is eigenlijk simpel gebleven. Het was wel lastig om al die teksten te gebruiken op de melodie. Maar ook heel leuk om te doen. Ik wilde eigenlijk alle teksten gebruiken en het moest rijmen, maar eigenlijk rijmt er helemaal niets." Zinnen als 'One two strie hea, in bytsje hea kin gjin kwea' en 'it fielt sa goed sa tichtby mei typstra's as dy en my' zijn er in verwerkt. "Als ik een nieuw liedje schrijf, fluit ik meestal de melodie, maar bij dit lied vond ik het fluitje zo passend bij Hea dat ik het erin heb gelaten." De versie zoals die nu is, gaat naar Peter van der Zwaag die er een arrangement van maakt. 

Oproep

Het programma Hea! is nu opzoek naar mensen die mee willen zingen aan het lied en willen meedoen in de videoclip die van het liedje wordt gemaakt. Opgeven kan nog de komende week op www.omropfryslan.nl/hea.

Trefwoorden: 
Piter Wilkens Hea! lied
(Advertentie)
(Advertentie)