Haar doneren en gratis naar musical Hair in De Harmonie

17 feb 2017 - 06:47

Bij stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden wordt vanaf donderdag haar ingezameld. De musical Hair speelt tot en met zondag in het theater en die grijpt dat aan om haar in te zamelen voor de Stichting Haarwensen. Er staan in de foyer twee kappersstoelen waarop mensen hun haar kunnen laten knippen. Daar staat dan een gratis kaartje voor de musical tegenover. Met al het ingezamelde haar, worden mensen geholpen die door een ziekte geen haar meer hebben.

Er is bij de 17-jarige Marije Koopmans van Nij Altena 35 centimeter van haar haar afgehaald. ''Ik heb nog haar en die kinderen hebben dat niet. Dus ik gun een ander mijn haar'', vertelt Marije, die al sinds afgelopen zomer met de gedachte speelt om haar te doneren.

Haarwerkspecialist Frederik Timme van Timme Haircreations is erg blij met de donatie van Marije: ''Ik ben heel blij met haar. Dit is perfect haar!'' Hij hoopt dat er de komende dagen nog veel meer mensen komen om een deel van hun haar te doneren. Marije zou het zo weer doen: ''Ik heb er toteel geen spijt van. Het is weer eens wat anders!''

(Advertentie)
(Advertentie)