De stem van Zakar: "We hebben saamhorigheid nodig"

15 feb 2017 - 18:48

Zakar Zarsa (28) studeert bestuurskunde in Leeuwarden. Politiek is belangrijk voor haar. "Ik ben zeer geïnteresseerd en wil zelf ook in de politiek het verschil maken. De politiek moet naar de burger luisteren, wat heeft die nodig en daar op inspelen. We hebben saamhorigheid nodig om de kloof tussen burger en politiek te dichten. Zelf ben ik ook bezig om in gesprek te gaan."

Volgens Zakar is de integratie en participatie van vluchtelingen en statushouders belangrijk om te begeleiden. "We kunnen tevreden zijn wat we in Nederland hebben, maar het kan altijd beter. Ik heb zelf ook de ambitie om in de politiek te gaan." Ze gaat stemmen op de PvdA. "Met Lutz Jacobi hebben we geluk, ze is zo'n betrokken Friezin. Ze doet goed haar best om de Friezen te vertegenwoordigen in Den Haag."

De stem van...

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Omrop Fryslân laat elke werkdag een Fries aan het woord. In de rubriek 'De stem van...' horen we hoe hij of zij over de politiek denkt. Wat vinden ze ervan, waar zitten ze overin en waar stemmen ze op? Kijk voor alle verkiezingen op onze verkiezingswebsite.

(Advertentie)
(Advertentie)