De stem van Hillie: ''Je verandert er niets aan''

15 feb 2017 - 18:18

''Overal word je afgewezen, alleen maar omdat je te oud bent. Je verandert er niets aan", zegt Hillie de Haan (63) fan Drachten. Hillie werkt in een kringloopwinkel in Oosterwolde en denkt dat het in Nederland de verkeerde kant opgaat. "Ik denk dat het steeds strenger wordt", zegt ze. "Waar komen we terecht? De jongeren moeten straks de oudere mensen weer onderhouden." 

Hillie heeft weinig vertrouwen in de politiek. Wel brengt ze bij alle verkiezingen haar stem uit. "Wat moeten wij er aan doen? We hebben er toch geen invloed op. Er zijn zoveel regeltjes. Nu moeten we ook weer tot ons 67e aan het werk, voor we met pensioen kunnen. Maar ach, je moet gewoon doorgaan. Er moet toch eten op tafel."  

De stem van...

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Omrop Fryslân laat elke werkdag een Fries aan het woord. In de rubriek 'De stem van...' horen we hoe hij of zij over de politiek denkt. Wat vinden ze ervan, waar zitten ze overin en waar stemmen ze op? Kijk voor alle verkiezingen op onze verkiezingswebsite.

(Advertentie)
(Advertentie)