Icewoman Esther Visser: "Je geeft je lichaam een boost"

15 feb 2017 - 17:14

Yogalerares Esther Visser uit Franeker mag zich vanaf woensdag de eerste echte 'Icewoman' van Fryslân noemen. De titel houdt in dat ze trainingen mag geven, die geïnspireerd zijn op de filosofie van 'Iceman' Wim Hof. Het lichaam wordt daarbij zoveel mogelijk blootgesteld aan de kou, om weerstand op te bouwen. Visser heeft een jaar lang een opleiding gevolgd, waarin ze onder andere een week naar Polen is geweest. Daar moesten ze terwijl het vijftien graden onder nul was, in bikini, een berg beklimmen.

IJsbad

In haar tuin in Franeker heeft Visser een ijsbad, waar ze elke dag een paar minuten in zit. Het water van dat bad is drie graden. "Dat is zeker gezond. Je geeft je lichaam een boost en krijgt er veel meer energie van. Je voelt je krachtiger en je bent meer gefocust in het dagelijkse leven", zo voelt Visser. Bovendien is ze niet meer ziek geweest sinds ze elke dag in het ijsbad zit. "Terwijl ik voor die tijd goed was om allerlei griepjes op te pikken."

Visser wil nu 'Wim Hof-workshops' geven op haar yogaschool in Franeker. Ze hoopt dat in mei de eerste workshop plaatsvindt, die ongeveer vijf uur duurt.

Trefwoorden: 
Esther Visser yoga Icewoman
(Advertentie)
(Advertentie)