Waddenvereniging: "Besluit ENGIE is grote doorbraak"

15 feb 2017 - 13:23

Het nieuws dat energiebedrijf ENGIE niet naar gas zal boren voor de kust van Schiermonnikoog, levert veel reacties op. Op het eiland was veel verzet tegen de plannen voor twee proefboringen. Men was vooral bang voor de gevolgen voor de natuur en het toerisme. Maar ENGIE zegt nu zelf dat het economisch niet uit kan en dat er niet genoeg draagvlak is om de proefboringen door te zetten. 

"De Waddenvereniging, bewoners van Schiermonnikoog, Natuurmonumenten, Milieudefensie en Urgenda zijn blij met deze aankondiging. De organisaties zien het besluit van ENGIE als een doorbraak. ENGIE geeft als eerste energiebedrijf aan dat een gebrek aan maatschappelijk draagvlak een belangrijke rol heeft gespeeld bij de beslissing om geen gas te willen winnen. Maar ENGIE laat ook doorschemeren dat gaswinning op deze plek bij het waddengebied meer gaat kosten dan het kan opleveren", zo schrijft de Waddenvereniging

De Raad van State bepaalde vandaag dat het bedrijf wel mocht doorgaan met de proefboringen. ENGIE ziet die uitspraak als een bevestiging van het zorgvuldige voorbereidingsproces dat is gevolgd. 

(Advertentie)
(Advertentie)