Gemeente Leeuwarden blijft bij gunning aan Wilde Weide

14 feb 2017 - 18:07

De gemeente Leeuwarden blijft bij het besluit dat de schapen van de ‘Wilde Weide’ de plaats van de schapen van schaaphoeder Sam Westra mogen innemen. Dat heeft de gemeente Leeuwarden dinsdag laten weten. Het college van B en W ziet geen aanleiding om op het eerdere besluit terug te komen. De inschrijvers zijn telefonisch op de hoogte gebracht van het besluit. Ze hebben nu 10 dagen tijd om bezwaar te maken.

Het besluit over schaaphoeder Sam heeft heel wat los gemaakt in de stad. Er is een actiecomité dat wil dat de Leeuwarder schaaphoeder aan het werk komt.

De gemeente Leeuwarden verloor kortgeleden een kort geding van schaaphoeder Sam Westra, die de gunningsprocedure verloor, maar ziet daar nu geen aanleiding in om tot een ander besluit te komen. Westra heeft sinds 1 februari geen inkomsten meer. Een actiecomité is vorige week begonnen met een crowdfundingactie om Westra door de winter te helpen. Het actiecomité gaat er vanuit dat de gemeente Westra wel een regeling zal aanbieden.

Het actiecomité “Pro-Sam en zijn kudde” is erg teleurgsteld in de houding van de gemeente Leeuwarden. Alle partijen hebben nu 10 dagen de tijd om bezwaar aan te tekenen, maar volgens het actiecommité zullen zij dat niet doen. Ze hopen dat ze via de politieke en maatschappelijke druk tot een oplossing kunnen komen voor Samen en zijn schapen. Ze hebben de gemeente voorgesteld om Westra in loondienst te nemen en De Wylde Weide een andere locatie te bieden. De gemeente heeft nog niet gereageerd op dat voorstel.

Trefwoorden: 
schaap schaaphoeder
(Advertentie)
(Advertentie)