De stim fan Tjipke: "Veel woorden, geen daden"

13 feb 2017 - 18:23

Tjipke Rottiné (44) uit De Westereen heeft een dierenspeciaalzaak. "Persoonlijk heb ik niets met de Haagse politiek. Maar ze bepalen wel de regels voor mijn zaak. Een paar jaar geleden stonden hier ineens 28 politieagenten voor de deur. Ik had medicijnen voor de doven in de zaak en dat mocht niet meer. Het leek wel alsof ik een drugsbaron was, zo groot was die inval. Maar ik mocht het spul niet verkopen, terwijl het op internet en in Duitsland vrij verkoopbaar is."

"Als ik simpele dingen als een slijmoplosser of wormtabletten voor katten of honden niet meer mag verkopen, kan het voor mij niet meer uit. Voor zoiets moeten mensen naar de dierenarts, maar dat kost veel geld. Je bent al snel 30 euro kwijt zonder dat die wat heeft gedaan."

Tjipke Rottiné heeft nog nooit gestemd. "Die ene keer dat ik zou gaan stemmen, legden ze die man om. Pim Fortuyn was wel een verstandige man vond ik. In de politiek zijn het veel woorden, maar geen daden. Ik vergeet nooit dat Wim Kok bij de vakbond monsterachtige dingen deed, maar bij de PvdA vond ik het een lamlul, sorry dat ik het zo zeg. Als ik zou gaan stemmen, zou mijn stem naar Wilders gaan, maar ik ga niet stemmen. Veel minder dan dat het nu is, kan niet."

De stem van...

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Omrop Fryslân laat iedere werkdag een Fries aan het woord. In de rubriek 'De stim fan...' horen we hoe hij of zij over de politiek denkt. Wat vinden ze ervan, waar zitten ze over in en waar stemmen ze op? Kijk voor alles over de verkiezingen op onze verkiezingspagina.

(Advertentie)
(Advertentie)