Is de werkdruk op basisscholen te hoog? Laat het ons weten

13 feb 2017 - 15:11
(stockfoto) - Foto: Omrop Fryslân

Volle klassen, veel administratie en veel werk om na te kijken dat 's avonds na werktijd nog ligt te wachten. Werk jij op een basisschool en herken jij jezelf terug in dit beeld van een hoge werkdruk? Of is de werkdruk helemaal niet hoog in het basisonderijs? Al jaren wordt er over gepraat en ook de onderwijsinspectie is op de hoogte van de problemen. Maar wat zijn de ondervindingen van de meesters en juffen zelf? Laat het ons weten en vul het contactformulier in. 

Geld en invallers 

Meer geld beschikbaar stellen is een oplossing voor de werkdruk op basisscholen. Leerkrachten kunnen amper ziek zijn of een vrije dag opnemen, want invallers zijn er bijna niet meer door de nieuwe wet. Door die wet mogen invalkrachten maar zes keer invallen, daarnaast moeten ze een vast contract krijgen. Vaak krijgen ze dat niet en betekent dat ze een halfjaar niet meer mogen invallen. Als er geen vervaning is, moeten de kinderen dan maar gewoon naar huis? Mensen met een lesbevoegdheid worden gevraagd om dan maar voor de klas te staan. Of er is niets aan de hand en gaat het goed met de Friese scholen?

Onderzoek

 Omrop Fryslân doet met de andere regionale omroepen en de NOS onderzoek naar de werkdruk van leerkrachten in het basisonderwijs. Vul het contactformulier in en we nemen contact op om te horen wat jouw ondervindingen en verhalen zijn. 

(Advertentie)
(Advertentie)