Rapport: Leeuwarden heeft de 4 armste wijken voor kinderen

13 feb 2017 - 11:04

De vier slechtste wijken in Nederland voor kinderen om op te groeien liggen in Leeuwarden. De wijk Wielenpôle staat op 1, gevolgd door de Schepenbuurt, Bilgaard en de Vrijheidswyk. De stad Leeuwarden zelf staat op de achtste plaats. Dat schrijft Defence for Children in het rapport 'Kinderen in Tel'. Daarin wordt gekeken naar de levens-situaties van kinderen volgens het kinderrechtverdrag van de Verenigde Naties. 

Volgens Defence for Children groeien steeds meer kinderen op in armoede. De tweesplit in de gemeenschap wordt daardoor ook groter, dat zegt de woordvoerder.

Armoede heeft veel invloed op opgroeiende kinderen. In Leeuwarden is die splitsing al goed zichtbaar. Naast de vier slechtste wijken heeft de stad ook drie andere wijken die hoog in de top 100 staan van beste wijken om in op te groeien. Dat zijn de dorpen Eagum, Hempens en Teerns. De vier beste plekken yn Fryslân om op te groeien zijn eveneens vier kleine dorpen. Kinderen in Eesterga, Leons, Waaksens Littenseradiel en Teroele hebben het volgens Defence for Children goed.

Trefwoorden: 
kinderarmoede armoede
(Advertentie)
(Advertentie)