Plysje betrapt bestuurders onder invloed van drugs

13 feb 2017 - 08:04
Foto: Plysje Ljouwert

De Leeuwarder politie heeft zondagnacht twee rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die - hoogstwaarschijnlijk - onder invloed van drugs waren. De eerste reed zaterdagavond laat bij de Borniastraat door rood en kon daarbij maar net twee overstekende fietsers ontwijken. Deze auto werd op het Zuiderplein door de politie aan de kant gezet.

De bestuurder (37), een man uit Leeuwarden, moest zijn rijbewiis inleveren. Hy moest mee naar het politieburo voor een bloedproef. De politie denkt dat de man onder invloed van drugs verkeerde.

De man krijgt een proces-verbaal voor een serie verkeersovertredingen zoals door rood rijden en te hard rijden. Een paar uren later zagen agenten een slingerende auto op de Leeuwarder rondweg, die een paar keer bijna in de berm belandde. Deze auto werd aangehouden op de Valeriusstraat. In de auto met een man uit Franeker (26) achter het stuur, hong een sterke marihuanalucht. De man gaf toe dat hij pas daarvoor had geblowd. Hij moest zijn rijbewiis inleveren en mee naar het politieburo voor een bloedproef. Het bloed wordt door Nederlands Forensisch Instituut NFI op drugsgebruik getest.

Trefwoorden: 
drugs rydbewiis
(Advertentie)
(Advertentie)