Tieme Klompe: "Niet in paniek raken"

12 feb 2017 - 18:31

"We moeten vooral niet in paniek raken. Dat doen we immers nooit hier." Dat zei Tieme Klompe zondag na afloop van de wedstrijd Heerenveen-AZ. Klompe verving hoofdtrainer Jurgen Streppel, omdat die geschorst was. Heerenveen pakte in de laatste vier competitieduels maar een punt en zag na de 2-1 nederlaag tegen AZ de Alkmaarders Heerenveen passeren op de ranglijst. "Ik moet zeggen dat het wel irritant is dat we wel goed spelen en niet scoren. Op basis van het laatste half uur hadden we vandaag misschien ook wel een puntje verdiend."

Scoren is lastig in 2017

Heerenveen heeft na de winterstop moeite met scoren. De enige speler die na de winterstop heeft gescoord, is Reze Ghoochannejhad. Tegen ADO Den Haag twee keer, tegen PSV drie keer en nu tegen AZ een keer. "Ja maar goed, dat zijn statistieken. Van de laatste zes wedstrijden, hebben we wel vijf wedstrijden goed gespeeld. Vandaag was dat minder. Maar ik zou me geen zorgen maken."

Scheidsrechter Nijhuis liet veel toe; te veel

Heerenveen-AZ werd een pittig duel. Met name fysiek moest Heerenveen het afleggen tegen AZ. Verdediger Joost van Aken: "Zij speelden dat slim. Wij moeten de strijd vooral voetballend aangaan en dat deden we nu niet. We speelden echt niet goed, maar de scheidsrechter liet veel toe. Te veel." Ook Reza Ghoochannejhad was kritisch: "Ik vind het mooi als de scheidsrechter veel toe laat, maar dit was te. Er waren drie of vier momenten in het strafschopgebied dubieus, waarbij eentje een honderd procent penalty was."

Trefwoorden: 
AZ Tieme Klompe SC Heerenveen
(Advertentie)
(Advertentie)