Sjinkie Knegt tweede op 1000 meter

11 feb 2017 - 16:03
Sjinkie Knegt - Foto: www.fotopersburomartindejong.nl

Sjinkie Knegt is tweede geworden op de 1000 meter bij de wereldbekerwedstrijden in Minsk. Hij eindigde achter de Zuid-Koreaan Hwang Dae Heon. Knegt lag lang voorop, werd twee rondjes voor de finish ingehaald, maar kon Hwang net niet meer inhalen. Een fotofinish moest duidelijk maken wie er won, maar de shorttrackers zelf hadden het meteen wel in de gaten. Nurbergen Zhumagaziyev uit Kazachstan werd derde.

In de B-finale won Dylan Hoogerwerf. Daan Breeuwsma uit Akkrum kwam boos over de finish als tweede in de B-finale.

Het Nederlands relayteam heeft zich geplaatst voor de finale. Bondscoach Jeroen Otter liet Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Dennis Visser en Dylan Hoogerwerf rijden. Hoogerwerf viel bijna op een kwart van de race, maar Nederland haalde de rest weer bij en eindigde voor China, België en Frankrijk. Morgen neemt Nederland het op tegen Rusland, Kazachstan en China in de finale. Nederland gaat alleen aan de leiding in het wereldbekerklassement en kan nu alleen nog worden ingehaald door China.

Lang niet alle toppers zijn in Wit-Rusland. Landen als Zuid-Korea en China geven de voorkeur aan de Aziatische Spelen, terwijl de beste Canadezen thuisblijven en Hongarije zelfs helemaal niet meedoet om zich voor te bereiden op het WK in Rotterdam.

Trefwoorden: 
Sjinkie Knegt shorttrack Minsk
(Advertentie)
(Advertentie)