Antoinette de Jong: "Ik gun het die oude vrouw ook wel"

11 feb 2017 - 11:23
Antoinette de Jong - Foto: ANP

Schaatster Antoinnette de Jong had zaterdag op het podium kunnen staan bij de 5000 meter bij de WK afstanden in Zuid-Korea. Dat zegt de Rottumse licht teleurgesteld na afloop van die afstand. "Ik weet dat er veel meer in zat. Als ik bij Anna Yurakova was gebleven, dan had ik het podium kunnen pakken. Ik had er dan hard voor moeten vechten, maar vechten is geen schaatsen." De Jong vindt dat ze goede stappen heeft gemaakt de afgelopen tijd, toch baalt ze.

"Ik schaats hier natuurlijk niet voor een vijfde plek. Ik wil nu ook een keertje medailles halen op de vijf kilometer. Aan de andere kant ben ik wel de beste Nederlander in deze rit en als ik zie hoe ik rijd naast de besten van de wereld, dan mag ik ook wel tevreden zijn."

"Oude vrouw"

De verrassing van de dag was het zilver voor de 44-jarige Duitse Claudia Pechstein in 6.53.93. "Ik ben iemand die er hard voor werkt, maar ik gun het die oude vrouw ook wel," zegt De Jong lachend. Antoinette won donderdag een bronzen medaille op de 3000 meter en vrijdag een gouden plak op de ploegenachtervolging met Ireen Wüst en Marrit Leenstra. Voor De Jong zitten de wereldkampioenschappen er nu op.

(Advertentie)
(Advertentie)