Eerste duizend euro voor schapenhoeder Westra is binnen

10 feb 2017 - 21:28

De crowdfundingsactie voor de Leeuwarder schapenhoeder Sam Westra loopt goed. De actie met een beoogd bedrag van 10.000 euro is nog maar net van start, maar de eerste duizend euro is al binnen. Dat is maar goed ook, want Westra heeft sinds 1 februari geen inkomen meer en ook geen geld om zijn schapen te voeren.

Westra won kortgeleden een kort geding tegen het besluit van de gemeente Leeuwarden om niet met hem verder te gaan. Westra heeft dat kort geding aangespannen, nadat hij de aanbestedingsprocedure bij de gemeente had verloren. Omdat Westra en zijn schapen ook verder moeten, is het actiecomité donderdag gestart met de crowdfundingsactie. Het actiecomité rekent erop dat de gemeente na de uitspraak van de rechter op korte termijn met een oplossing komt voor Westra en zijn schapen.

Overweging landelijke actie

Als die oplossing er niet komt, overweegt het actiecomité zelfs een nog grotere, landelijke crowdfundingsactie voor Westra, maar woordvoerder Ben van Remmerden hoopt dat dat niet nodig zal zijn. "De gemeente Leeuwarden heeft al imagoverlies door deze kwestie. Verschillende partijen in de gemeenteraad willen een redelijke oplossing voor Sam en zijn schapen."

(Advertentie)
(Advertentie)