Stijn Schaars is weer uit het gips

10 feb 2017 - 19:40

Stijn Schaars is uit het gips. De middenvelder van Heerenveen heeft een kleine maand in het gips gezeten, omdat hij kampte met irritatie aan het gewricht. Deze week is het gips verwijderd en traint Schaars met AlterG Anti-Gravity Treadmill. Dat is een apparaat waarbij de onderste gewrichten door de zwaartekracht amper of niet worden belast. Wanneer Schaars weer aansluit bij de selectie is nog niet zeker.

Schaars en Shay Facey zijn de enige twee die niet mee kunnen doen tegen AZ. Henk Veerman keert terug van een hamstringblessure. Sam Larsson is geschorst.

Trainer Jurgen Streppel is ook geschorst. Naar aanleiding van de wedstrijd tegen FC Utrecht heeft Streppel één wedstrijd schorsing gekregen. Tieme Klompe zal Streppel vervangen als hoofdcoach.

Heerenveen-AZ is het duel tussen de nummer vijf en zeven van de eredivisie. Het duel is zondag vanaf 14.30 uur live te volgen op Omrop Fryslân Radio.

Mogelijke opstelling: Mulder, Marzo, St. Juste, Van Aken, Bijker, Kobayashi, Thorsby, Van Amersfoort, Ødegaard, Reza en Zeneli.

(Advertentie)
(Advertentie)