De stem van Rinus: "Opkomen voor de sociaal zwakkeren"

10 feb 2017 - 19:26

"Alle mensen moeten kunnen meedoen in Nederland", zegt Rinus Hulzinga (55 jaar) uit De Tike. Hij heeft een arbeidsbemiddelingsbureau dat mensen helpt om weer in het arbeidsproces of op school te komen. Hij ziet hoe moeilijk het is voor sommigen om dat voor elkaar te krijgen. "Ik maak mij zorgen dat mensen niet mee kunnen komen. Ik kan er zo slecht tegen dat er voor die mensen geen plek is, dat ze geen kansen krijgen. Daar maak ik mij druk om!" De politiek in Den Haag moet hier wat aan doen, vindt hij.

Een aantal van de populaire verkiezingsthema's van dit moment, zoals bijvoorbeeld een strenger immigratiebeleid, vindt hij maar niets. "Dit land is van ons allemaal. Waar je ook vandaan komt, iedereen verdient een plekje." Het thema dat hij zelf het belangrijkst vindt is juist dat al die mensen ook mee kunnen doen in Nederland. "Jezelf openstellen voor de sociaal zwakkeren, daar oog voor hebben. Dat is voor mij het hoofdthema van de verkiezingen." Hij zal aankomende maand dan ook stemmen, naar alle vermoedens op D66 of GroenLinks.

De stem van...

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Omrop Fryslân laat iedere werkdag een Fries aan het woord. In de rubriek 'De stim fan...' horen we hoe hij of zij over de politiek denkt. Wat vinden ze ervan, waar denken ze over na en waar gaan ze op stemmen? Kijk voor alles over de verkiezingen op onze verkiezingspagina.

(Advertentie)
(Advertentie)